Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos kacsasült recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db kacsacomb
  • 1 db kacsamell
  • só
  • bors
  • 2 db narancs
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • 1 dl vörösbor

Elkészítése

A kacsacombokat és -melleket megmostuk, a bőrükön bevagdostuk, majd sóztuk, és kevés olajon mindkét oldalukat elősütöttük. Az átsült kacsazsíros olajat egy hőálló tálba öntöttük, a húsokat sóztuk, borsoztuk, majd 1,2 dl vizet öntöttünk rájuk. Belemorzsoltuk a tyúkhúsleves kockákat, és egy megmosott narancsot reszeltünk rá. Az edényt fóliával lefedtük, és 200 fokon sütöttük.

A sütés közben időnként a pecsenyelével locsoltuk a húsokat. A sütés vége felé a beirdalt combokba és mellbe narancsszeleteket tűztünk, majd 1 dl vörösbort öntöttünk alá. A fóliát levettük, és addig sütöttük, amíg szép pirosra nem sült a hús.

Az eredmény egy nagyon finom, omlós kacsasült.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/narancsos-kacsasult/