A kacsacombokat és -melleket megmostuk, a bőrükön bevagdostuk, majd sóztuk, és kevés olajon mindkét oldalukat elősütöttük. Az átsült kacsazsíros olajat egy hőálló tálba öntöttük, a húsokat sóztuk, borsoztuk, majd 1,2 dl vizet öntöttünk rájuk. Belemorzsoltuk a tyúkhúsleves kockákat, és egy megmosott narancsot reszeltünk rá. Az edényt fóliával lefedtük, és 200 fokon sütöttük.
A sütés közben időnként a pecsenyelével locsoltuk a húsokat. A sütés vége felé a beirdalt combokba és mellbe narancsszeleteket tűztünk, majd 1 dl vörösbort öntöttünk alá. A fóliát levettük, és addig sütöttük, amíg szép pirosra nem sült a hús.
Az eredmény egy nagyon finom, omlós kacsasült.
Jó étvágyat kívánok hozzá!