Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos-mézes kacsasült recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab kacsacomb (fejenként 1 darabot számolunk)
  • fűszerek ízlés szerint (só, bors, majoránna, rozmaring)
  • fokhagyma ízlés szerint
  • 4 evőkanál méz
  • 2 narancs karikázva
  • 3 narancs leve

Elkészítése

A combokat megtisztítjuk, a bőrét beirdaljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és egy kiolajozott tepsibe tesszük.

A mézet kikeverjük a narancs levével és a felével meglocsoljuk a combokat. A fokhagymagerezdeket hozzáadjuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pácolódni.

Fóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és egy ecsettel átkenjük a combokat a megmaradt mézes-narancslével.

Rátesszük a narancs szeleteket a combokra és készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/narancsos-mezes-kacsasult/