Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsszószos csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab csirke felsőcomb
  • 3 narancs
  • 1 dl fehérbor
  • bors
  • só
  • finomliszt

Elkészítése

Egy narancsnak lereszeljük a héját és a többivel együtt kifacsarjuk a levét.

A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és kicsontozzuk, majd besózzuk és lisztben megforgatjuk.

Ezután egy sepenyőben 4 ek olajat hevítünk és a combok mindkét oldalát jól átpirítjuk benne. Hozzáöntjük a bort, a naracslé felét, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd lefedve kb 30 percig forraljuk, időnkét átforgatva a húst.

Amikor a hús megpuhult egy tányérra szedjük, a maradék narancslevet elkeverjük 1 evőkanál liszttel, majd a serpenyőbe öntjük és összeforraljuk.

Végül hozzáadjuk a narancs reszelt héját és viszzahelyezzük a combokat a szószba.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/narancsszoszos-csirke/