Elkészítése
A pác hozzávalóit keverjük össze, majd forgassuk bele a felaprított csirkemellett. Ezután tegyük pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe.
A meghámozott, megmosott és felkockázot burgonyát sós vízben főzzük meg, majd szűrjük és cspegtessük le.
A burgonyát tegyük tálba és adjuk hozzá a fűszerekert: sót, borsot, frissen reszelt szerecsdendiót, 5 dkg vajat és botmixerrel pürésítsük. Amikor a burgonya sima, akkor adjuk hozzá a tojást és keverjük jól össze.
Az elkészült alapot töltsük egy habzsákba, majd tegyük hűtőbe egy órára. A pihentetett masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire alakítsunk ki a kb 5 cm-es tallérokat. 180 fokos sütőben süssük 20 perc alatt készre vagy amíg kicsit megpirul.
Készítsük el a párolt zöldségeket is: egy megfelelő méretű serpenyőbe öntsünk kb egy evőkanálnyi olajat és adjuk hozzá a maradék vajat. A zsiradékok elolvadása után öntsük hozzá a zöldségeket is. Sózzuk, majd kb 15 perc alatt pároljuk készre.
A pácléből öntsünk egy keveset egy serpenyőbe és forrósítssuk fel. A forró olajban a csirkemellek mindegyik oldalát süssük pirosra.
A hagymát hámozzuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan karikázzuk fel.
Egy serpenyőben melegítsük fel a mézet, majd amikor már jó folyós, akkor adjuk hozzá a cukrot és karamellizáljuk amíg szép aranybarna színe nem lesz. Ezután öntsük hozzáaz az olajat, jól keverjük össze és tegyük rá a hagymát. Szórjuk meg sóval és kezdjük párolni.
Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, akkor szórjuk meg egy kevés őrölt színes borssal és egy kevés kakukkfűvel (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős). Végül öntsük fel annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje.
Lefedve pároljuk tovább. Közben többször keverjük át és ha szükséges, még öntünk alá bort. Pároljuk addig, amíg a leve el nem fő teljesen és krémes állagú nem lesz.


