Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Négyborsos-paprikás csirkemell sonka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell filé
  • 2 teáskanál só
  • 1 evőkanál fokhagymakrém

Páclé

  • 1,5 dl olaj
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 csomag őrölt négyborsos keverék

Elkészítése

A húst apróra kockázom vagy ledarálom vagy botmixerrel pépesítem. Sózom, ízesítem a fokhagymával és alaposan összedolgozom.

Folpackba csomagolom a masszát és feltekerem úgy, hogy rúd formája legyen és a hús sehol ne lógjon ki belőle. A húsrudat alufóliába is becsomagolom még.

A húsrudat egy mélyebb jénaiiba teszem, aminek van fedele. A hús alá öntök kb 2-3 dl vizet, ráteszem a fedelét és 180 fokon kb 45-50 percig hőkezelem.

Óvatosan kibontom a kész sonkát és még melegen körbekenem az előzőleg elkészített páclével (ízesített olajjal), majd hűtőbe teszem.

Másnap szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/negyborsos-paprikas-csirkemell-sonka/