Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 1 ek zsír (liba, kacsa)
- 1 vöröshagyma
- 1 csomó újhagyma
- fél póréhagyma
- 20 levél medvehagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 2 szárzeller
- 1 tk dijoni mustár
- 3 dl főzőtejszín
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A húst apróra vágjuk, a hagymákat és zöldségeket tetszőleges alakúra daraboljuk. A medvehagymát a szárával együtt felszeleteljük, a levelét apróbbra vagdossuk.
A zsíron félig megdinszteljük a répákat, később hozzáadjuk a húst, sózzuk és kevés borsot őrlünk rá.
Ha a hús kifehéredett, a medvehagyma kivételével hozzáadjuk a hagymákat, szárzellert és a mustárt. Beleöntjük a tejszínt és 5-10 percig lassan forraljuk, hogy a tejszín kissé besűrűsödjön.
Végül belekeverjük a medvehagymát, és elkeverjük. Főtt tésztával tálaljuk.

