Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nem lehet abbahagyni csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 darab csirkecomb
  • 1 fej lilahagyma
  • 4 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 dl olaj
  • liszt
  • paprika
  • só
  • fűszerek
  • újburgonya
  • petrezselyem

Elkészítése

A csirkecombokat kettévágjuk, majd megsózzuk. A lisztet paprikával összekeverjük, és a csirkecombokat alaposan megforgatjuk benne. A lisztes combokat egy tepsibe helyezzük.

A lila hagymát vékony karikákra vágjuk, és a csirkére szórjuk. Ezután elkészítjük a mártást: a tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, reszelt sajttal és olajjal. A mártást egyenletesen ráöntjük a csirkére.

Az újburgonyát alaposan átmossuk, és a héját óvatosan lekaparjuk. A nagyobb szemeket ketté vagy négyfelé vágjuk, majd a tepsibe helyezzük. A burgonyához adunk egy kevés zsiradékot (például mangalicazsírt) és egy kevés vizet. Nagy szemű sóval megszórjuk.

A petrezselymet apróra vágjuk, és a burgonya tetejére szórjuk. Ha szeretnénk, rozmaringot is adhatunk hozzá, de az újkrumplihoz a petrezselyem jobban illik.

A tepsit betesszük az előmelegített sütőbe. A csirke és a burgonya nagyjából egy időben elkészül, körülbelül 40-50 perc alatt. A sütés során a csirkét és a burgonyát időnként megforgathatjuk, hogy egyenletesen piruljanak.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/nem-lehet-abbahagyni-csirke-2/