Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Normann csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csirke
  • 1 evőkanál olaj
  • 0,5 fej zeller
  • 2 db póréhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 3 dl almabor
  • 1 db zöldpaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

A forró olajban megpirítjuk a kettévágott, sóval és borssal bedörzsölt csirkét. Hozzáadjuk a cikkekre vagy négyrét vágott zöldségeket és a hagymát, majd ráöntjük a bort. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a csirke meg nem puhul.

Amikor a csirke már puha, beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát, és fedő nélkül, nagy lángon addig sütjük, amíg rövid levet nem kapunk. A csirkét kivesszük és feldaraboljuk, a mártást (a paprika kivételével) áttörjük. A csirkedarabokat visszahelyezzük a mártásba, majd a tetejére rakjuk a párolt paprikát.

Burgonyával kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/normann-csirke/