Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Zsemletésztához: 60 dkg liszt 2 kk só 2,5 dkg élesztő 3,8 dl tej 2 ek cukor 1 tojás sárgája 5 dkg margarin Tetejére: 1 kisebb egész tojás 2 ek lenmag 2 ek szezámmag Diós húshoz: 8 közepes szelet csirkemell filé 1 kk só 3 ek liszt 2 nagyobb tojás 20 dkg darált dió 5 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.08.05.

Elkészítése

Hozzávalók:
Zsemletésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2 kk só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3,8 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg margarin

Tetejére:

  • 1 kisebb egész tojás
  • 2 ek lenmag
  • 2 ek szezámmag

Diós húshoz:

  • 8 közepes szelet csirkemell filé
  • 1 kk só
  • 3 ek liszt
  • 2 nagyobb tojás
  • 20 dkg darált dió
  • 5 ek olaj

Burger töltéséhez:

  • 8 szelet füstölt sajt
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 8 közepes levél mángold (esetleg jégsaláta)
  • 2 közepes uborka
  • ízlés szerint ketchup, mustár, majonéz


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk kb 1 dl meleg, de nem forró tejben 1 evőkanál cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a margarint, a tojás sárgáját, és a maradék tejet fokozatosan adagolva alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megtisztított csirkemell szeleteket kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval. A burger töltéséhez a zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8 egyenlő részre osztjuk. Zsemléket formálunk a tésztadarabokból úgy, hogy egy adag tésztát a tenyerünkbe fektetünk és a szélétől a közepe felé elkezdjük a gombóc közepébe nyomni a tésztát. Ezután fejjel lefelé, sütőpapírral bélelt tepsikbe sorakoztatjuk. (Érdemes távolabb tenni egymástól, mert még nőni fognak.) Ott még kb 30 percet kelesztjük, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, lekenjük 2 evőkanál olajjal. A húshoz 3 tálkát készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba öntjük a darált diót. A melleket előbb a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban, végül a dióban, amit kicsit kézzel rányomkodunk. Az előkészített tepsibe fektetjük és lespricceljük olajjal vagy egy ecset segítségével egész vékonyan lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

A kihűlt zsemléket kettévágjuk és füstölt sajttal, a diós hússal, a zöldségekkel, esetleg ketchuppal, majonézzel, mustárral megtöltve kínáljuk.
[box style=”info”]További képek és fázisfotók megtekinthetők a blogon.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is