Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Olaszos csirkemell hagymaágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 csokor apróra vágott bazsalikom
  • 1 csokor apróra vágott oregánó
  • só
  • bors
  • olívaolaj
  • 2 darab paradicsom

Elkészítése

A csirkemellet lapjában elfelezem, majd egyenlő vastagságúra klopfolom.

Ezután tálba teszem a húsokat és sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval megszórom, majd egy pici olívaolajjal jól bedörzsölöm a fűszereket a húsba.

A lilahagymát félbe, majd szálára vágom vékonyan. Egy 30*20 cm-es tepsi alját vékonyan kikenem (olíva)olajjal, elterítem benne a lilahagymát, majd 2 rétegben ráteszem a hússzeleteket és a tetejére paradicsom szeleteket teszek.

Alufólia alatt 25 percig párolom 200 fokos sütőben, majd leveszem a fóliát és további 30 percig sütöm. Sülés közben 10 percenként megöntözöm a saját szaftjával.

Miután megsült oregánóval dekorálom, fóliával visszatakarom és várok 30 percet a tálalással.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/olaszos-csirkemell-hagymaagyon/