Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Olívabogyós,rozmaringos csirkecomb filé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb filé
  • 1 kis üveg olívabogyó
  • 1 ág rozmaring
  • szárnyas fűszerkeverék
  • só
  • bors
  • 0,5 dl olívaolaj

A töltött paprikához

  • 6 db paprika
  • 20 dkg fetasajt
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 dl tej
  • őrölt fehérbors
  • só (ha szükséges )

Elkészítése

A fetasajtot villával szétnyomkodjuk, a rozmaring leveleit apróra vágjuk. A csirkecombokat besózzuk, az olajat elkeverjük a fűszerekkel, a rozmaringgal és két evőkanálnyi olajbogyó levével, majd a páclét a csirkére öntjük. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha előző nap pácoljuk.

A paprikákat félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk, majd forró tejjel felöntjük, őrölt borssal ízesítjük, és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a besamelből a fetasajthoz keverünk annyit, hogy krémes állagú legyen. Habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a paprikákat.

A combokat a páclével együtt tepsibe vagy jénaiba tesszük, fóliával lefedjük, és 30-35 percig pároljuk. Ezután a fóliát levesszük, és még körülbelül 20 percig sütjük, az utolsó 10 percben hozzáadjuk az olajbogyót is.

A combokat a fetás krémmel töltött paprikákkal tálaljuk. Aki nem szereti a hideg köretet, a betöltött paprikákat megsütheti.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/olivabogyosrozmaringos-csirkecomb-file/