Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oregánós csirkeragu párolt rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • oregánó
  • só
  • ételízesítő
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 dl főzőtejszín
  • 50 dkg rizs

Elkészítése

A csirkemellet megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a húst, átforgatjuk, és megszórjuk őrölt borssal és oregánóval.

Lefedve, saját levében kb. 15 percig pároljuk. Ezután felöntjük a főzőtejszínnel, sózzuk, delikáttal ízesítjük, és pár percig forraljuk, amíg a szósz besűrűsödik.

Tálalás

Forrón, párolt rizzsel tálaljuk.

Tipp

A raguhoz adhatunk egy marék friss spenótot vagy gombát is, így még gazdagabb lesz az íze. Ha intenzívebb fűszerezést szeretnénk, kevés bazsalikomot vagy rozmaringot is keverhetünk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/oreganos-csirkeragu-parolt-rizzsel/