Elkészítése
Pácolás és panírozás
A tejet összekeverjük egy zúzott fokhagymagerezddel és egy kevés sóval, majd ebben pácoljuk a csirkemell szeleteket 2-3 órán keresztül a hűtőben. A húst lecsöpögtetjük.
A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, a tojást felverjük, és belereszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát. A csirkemellet először a pirospaprikás lisztbe, majd a hagymás tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.
Köret elkészítése
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Mindegyiket betekerjük 1-1 szelet baconbe, és olajjal kikent tepsibe helyezzük. 10 percig sütjük, hogy a szalonna kissé megpiruljon.
Közben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük 2,5 dl húslevessel, és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejfölt, ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. A mártást a burgonyára öntjük, és további 10-15 percig sütjük.
Tálalás
A ropogós csirkemellet a szalonnás-tejfölös burgonyával kínáljuk.
Tipp
A pácolt csirkemell még omlósabb lesz, ha a pácolási időt egy éjszakára meghosszabbítjuk. A mártás ízét egy kevés reszelt sajt is gazdagíthatja.
