Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Orgoványi rántott csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé (szeletelve )
  • 3 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 kávéskanál só
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 6 csapott evőkanál finomliszt
  • bors (ízlés szerint )

Köret

  • 12 db burgonya
  • 12 szelet bacon
  • 25 dkg vaj
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • 1 db leveskocka
  • 2 dl tejföl
  • 2 kávéskanál só

Elkészítése

Pácolás és panírozás

A tejet összekeverjük egy zúzott fokhagymagerezddel és egy kevés sóval, majd ebben pácoljuk a csirkemell szeleteket 2-3 órán keresztül a hűtőben. A húst lecsöpögtetjük.

A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, a tojást felverjük, és belereszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát. A csirkemellet először a pirospaprikás lisztbe, majd a hagymás tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.

Köret elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Mindegyiket betekerjük 1-1 szelet baconbe, és olajjal kikent tepsibe helyezzük. 10 percig sütjük, hogy a szalonna kissé megpiruljon.

Közben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük 2,5 dl húslevessel, és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejfölt, ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. A mártást a burgonyára öntjük, és további 10-15 percig sütjük.

Tálalás

A ropogós csirkemellet a szalonnás-tejfölös burgonyával kínáljuk.

Tipp

A pácolt csirkemell még omlósabb lesz, ha a pácolási időt egy éjszakára meghosszabbítjuk. A mártás ízét egy kevés reszelt sajt is gazdagíthatja.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/orgovanyi-rantott-csirkemell/