Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszi csirkecomb vajas páccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • csirkecomb
  • vaj
  • 1 csomag magyaros fűszerkeverék
  • olaj
  • szilva
  • füge
  • 1 fej vöröshagyma
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 db tojás

Elkészítése

A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, majd olvasztott vajjal leöntjük, és egy éjszakán át állni hagyjuk.

Másnap a combokat egy tepsibe helyezzük, megszórjuk magyaros fűszerkeverékkel (egy keveset félreteszünk a tejszínes öntethez is). Ha kevés lenne a vaj, önthetünk alá kevés olajat és egy kis vizet is. A combokat 175 fokos sütőben sütni kezdjük.

Amikor a hús kissé megpárolódott, hozzáadjuk a gerezdekre vágott szilvát és fügét, valamint a csíkokra vágott hagymát. Időnként megforgatjuk a combokat és a tepsi levével locsoljuk.

Ha a hús szép pirosra sült, a főzőtejszínt simára keverjük egy felvert tojással és a maradék magyaros fűszerrel, majd a tepsi tartalmára öntjük. Visszatesszük a sütőbe, és további kb. 10 percig sütjük.

Burgonyapürével, hagymás vagy pirított burgonyával, esetleg rizzsel tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk még intenzívebb ízt elérni, a gyümölcsöket kevés vörösborral is meglocsolhatjuk sütés előtt. Aki szereti, a tejszínes öntetbe tehet egy csipet szerecsendiót is, ami még jobban kiemeli az őszi ízeket.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/oszi-csirkecomb-vajas-paccal/