Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarackos csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkecomb
  • 1 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
  • 4 evőkanál olaj
  • 40 dkg őszibarack befőtt
  • 1,5 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 citrom leve és héja
  • 2 tasak gyors rizs

Elkészítése

A csirkecombokat a fűszerkeverékkel fűszerezzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A combokat tepsibe tesszük, meglocsoljuk 3 evőkanál olajjal, kevés vizet öntünk alá és sütőben 30-35 percig sütjük.

Közben saját levével locsolgatjuk. Az elején alufóliával lefedjük, hogy megpuhuljon a hús.

A barackokat lecsepegtetjük, húsukat cikkekre vágjuk. Megolvasztjuk a vajat a mézzel, rátesszük a barackokat és 2-3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a citromlevet és összeforgatjuk.

A rizst a csomagoláson előirtak szerint megfőzzük, lecsepegtetjük és a maradék olajon megforgatjuk, hogy pergős legyen.

A sütési idő lejárta előtt leszedjűk az alufóliát, a hús mellé szedjük a barackokat és addig sütjük míg ropógós piros, nem lesz a csirke.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/oszibarackos-csirkecomb-2/