Elkészítése
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük.
A vöröshagymát meghámozzuk és finomra daraboljuk, majd az olajon üvegesre dinszteljük. A gombát megmossuk (nagyon gondosan!), felszeleteljük és a hagymához adjuk. Közepes lángon, gyakran kevergetve pirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk és meghintjük majoránnával.
Amikor teljesen összeesik és elfő alóla az összes folyadék, akkor van készen.
A csirkemellet hosszában és keresztben elvágjuk, így hat kisebb szelet húst kapunk.
Egy jénait vagy tepsit kivajazunk és beletesszük a hússzeleteket, melyek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Beterítem a sonkaszeletekkel, valamint a gombával és megszórom reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Az édesburgonyát meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Meglocsoljuk az olajjal, majd meghintjük sóval és borssal.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük az édesburgonya hasábokat. 200 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt pirosra sülnek.
Amint az édesburgonya elkészült azonnal tálalunk.

