Elkészítése
A húst szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint gyömbérrel ízesítjük. Rövid ideig állni hagyjuk.
A szeleteket lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalukat kevés olajon elősütjük. Az elősütött hússzeleteket egy nagy tepsibe vagy hőálló tálba fektetjük.
A gombás töltelék elkészítése:
Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. A fokhagymát belereszeljük, és sóval, borssal, valamint apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A gombát addig pároljuk, amíg megpuhul.
Amikor a gomba elkészült, 2 evőkanál étkezési keményítőt kevés vízzel csomómentesre keverünk, majd a gombás keverékhez adjuk, és sűrűre főzzük.
A gombás tölteléket egyenletesen elosztjuk a hússzeletek tetején. Végül mindegyik halomra ráfektetünk egy szelet trapista sajtot.
Az előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad a gombás rétegre (kb. 10-15 perc).
A kész fogást bármilyen körettel, például rizzsel, sült krumplival vagy friss salátával tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

