Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Óvári sertésszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg karaj
  • 0,5 kg gomba
  • finomliszt
  • olaj
  • gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • trappsita sajt (szeletek)
  • só
  • bors

Elkészítése

A húst szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint gyömbérrel ízesítjük. Rövid ideig állni hagyjuk.

A szeleteket lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalukat kevés olajon elősütjük. Az elősütött hússzeleteket egy nagy tepsibe vagy hőálló tálba fektetjük.

A gombás töltelék elkészítése:

Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. A fokhagymát belereszeljük, és sóval, borssal, valamint apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A gombát addig pároljuk, amíg megpuhul.

Amikor a gomba elkészült, 2 evőkanál étkezési keményítőt kevés vízzel csomómentesre keverünk, majd a gombás keverékhez adjuk, és sűrűre főzzük.

A gombás tölteléket egyenletesen elosztjuk a hússzeletek tetején. Végül mindegyik halomra ráfektetünk egy szelet trapista sajtot.

Az előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad a gombás rétegre (kb. 10-15 perc).

A kész fogást bármilyen körettel, például rizzsel, sült krumplival vagy friss salátával tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ovari-sertesszelet-3/