Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őzgerincben sült csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • 1 csomag szeletelt kolozsvári szalonna
  • 1 pár virsli
  • 30 dkg sajt
  • 2 tojás
  • kevés liszt – lehet helyettesíteni étkezési keményítővel
  • zöld petrezselyem
  • só, bors, ízlés szerinti fűszerek

A körethez:

  • hasábburgonya


Elkészítése:

Az őzgerinc formát kivajazzuk, majd kibéleljük egymás mellé helyezett szalonna csíkokkal, úgy, hogy a végük a formából kilógjon.

Az előre befűszerezett csirkemell csíkok felét beleszórjuk a formába, szórunk rá felkockázott sajtot, rátesszük a virslit és a zöld fűszereket.

A tojást annyit liszttel kikeverjük, hogy egy tejföl sűrűségű masszát kapjunk, majd ráöntjük a húsra. Betakarjuk csirkével, szalonnával, majd fűszerezzük és hagymakarikákat szeletelünk rá. Ha van még sajtunk, reszelhetünk rá bátran. 180 fokon szép pirosra sütjük.

[box style=”info”]A tölteléket lehet saját ízlés szerint bármivel helyettesíteni, akár gombával, csirkemájjal, vagy bármilyen zöldséggel is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ozgerincben-sult-csirkemell/