Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őzgerincben sült gombás csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg gomba
  • 7 vékony szelet sonka
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • olaj
  • zsemlemorzsa
Őzgerincben sült gombás csirke

Elkészítése

A csirkemellet csíkokra vagy kockákra vágjuk, a gombát is felszeleteljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon a húst és a gombát ízlés szerint fűszerezve készre sütjük, majd kissé kihűtjük.

A tojásokat felverjük, és összekeverjük a tejföllel, reszelt sajttal, petrezselyemzölddel és 1-2 evőkanál liszttel. Hozzáadjuk a gombás húscsíkokat is.

Az őzgerincformát kiolajozzuk, morzsával megszórjuk, és a sonkaszeletekkel kibéleljük úgy, hogy mindkét végén a széleken túllógjanak. Beleöntjük a csirkés masszát, egyenletesen elsimítjuk, majd a lelógó sonkát ráhajtjuk, és még 2 szelettel befedjük.

Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sonka szép színt kap. (Bacon szalonnával is készíthetjük.)

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ozgerincben-sult-gombas-csirke/