A csirkemellet csíkokra vagy kockákra vágjuk, a gombát is felszeleteljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon a húst és a gombát ízlés szerint fűszerezve készre sütjük, majd kissé kihűtjük.
A tojásokat felverjük, és összekeverjük a tejföllel, reszelt sajttal, petrezselyemzölddel és 1-2 evőkanál liszttel. Hozzáadjuk a gombás húscsíkokat is.
Az őzgerincformát kiolajozzuk, morzsával megszórjuk, és a sonkaszeletekkel kibéleljük úgy, hogy mindkét végén a széleken túllógjanak. Beleöntjük a csirkés masszát, egyenletesen elsimítjuk, majd a lelógó sonkát ráhajtjuk, és még 2 szelettel befedjük.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sonka szép színt kap. (Bacon szalonnával is készíthetjük.)