Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őzgerinces-baconos csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 csomag bacon
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • őrölt fehérbors
  • ételízesítő
  • petrezselyem

Elkészítése

Előkészítés

A csirkemelleket apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a felvert tojásokkal, liszttel, tejföllel, reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerint fűszerezzük ételízesítővel és fehér borssal. Az elkészült masszát 1-2 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Formázás

Egy őzgerincformát kiolajozunk és megszórunk zsemlemorzsával. A bacon szeleteket egymás után a formába helyezzük úgy, hogy mindkét oldaláról egyformán kilógjanak, és később rá tudjuk hajtani a töltelékre.

Az előkészített csirkemelles masszát a baconre halmozzuk, majd a bacon kilógó széleit ráhajtjuk a tetejére, hogy teljesen befedje a tölteléket.

Sütés

Az őzgerincformát előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes lángon (180-200°C) sütjük, amíg a bacon ropogósra sül, és a töltelék teljesen átsül. A sütési idő általában 40-50 perc.

Tálalás

A formát hagyjuk kicsit hűlni, majd a baconnel bevont csirkemellet kiborítjuk. Szeletelve tálaljuk, friss salátával vagy bármilyen körettel kínálhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ozgerinces-baconos-csirkemell/