Előkészítés
A csirkemelleket apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a felvert tojásokkal, liszttel, tejföllel, reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerint fűszerezzük ételízesítővel és fehér borssal. Az elkészült masszát 1-2 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Formázás
Egy őzgerincformát kiolajozunk és megszórunk zsemlemorzsával. A bacon szeleteket egymás után a formába helyezzük úgy, hogy mindkét oldaláról egyformán kilógjanak, és később rá tudjuk hajtani a töltelékre.
Az előkészített csirkemelles masszát a baconre halmozzuk, majd a bacon kilógó széleit ráhajtjuk a tetejére, hogy teljesen befedje a tölteléket.
Sütés
Az őzgerincformát előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes lángon (180-200°C) sütjük, amíg a bacon ropogósra sül, és a töltelék teljesen átsül. A sütési idő általában 40-50 perc.
Tálalás
A formát hagyjuk kicsit hűlni, majd a baconnel bevont csirkemellet kiborítjuk. Szeletelve tálaljuk, friss salátával vagy bármilyen körettel kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!