Elkészítése
A csirkemelleket enyhén megsózzuk, ügyelve arra, hogy ne túlzásba vigyük, mivel a sajt és a bacon is sós. Egy tálba tesszük a csirkemelleket, ráaprítunk 3-4 gerezd fokhagymát, és annyi tejet öntünk rájuk, hogy ellepje. A tálat hűtőbe tesszük, és 2-3 órát állni hagyjuk.
Az őzgerincformát kibéleljük baconnel, úgy, hogy a szalonnacsíkok kilógjanak a forma széléből. A sajtból szeleteket vágunk, és a szalonnára fektetjük. A pácolt csirkemelleket lisztbe, tojásba és reszelt sajtba panírozzuk, majd a sajtra helyezzük a formában. A maradék reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és felöntjük 2 dl főzőtejszínnel. A szalonna kilógó végeit ráhajtogatjuk a tetejére.
Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon (kis lángon) 1,5-2 órát sütjük. Amikor elkészült, kiborítjuk egy tepsire, és az alját is megpirítjuk, hogy ropogós legyen.
A salátához az alapanyagokat felkockázzuk, enyhén megsózzuk és borsozzuk. Natúr joghurttal leöntjük, alaposan összekeverjük, majd egy órát a hűtőben állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Jó étvágyat kívánunk!
