Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őzgerinces csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 csomag szeletelt bacon
  • 3 darab csirkemellfilé
  • 2 dl tejszín
  • 40 dkg sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tej
  • 1 fej jégsaláta
  • 2 darab paradicsom
  • 2 darab paprika
  • 1 db kígyóuborka
  • só
  • bors
  • 1 kis doboz natúr joghurt

Elkészítése

A csirkemelleket enyhén megsózzuk, ügyelve arra, hogy ne túlzásba vigyük, mivel a sajt és a bacon is sós. Egy tálba tesszük a csirkemelleket, ráaprítunk 3-4 gerezd fokhagymát, és annyi tejet öntünk rájuk, hogy ellepje. A tálat hűtőbe tesszük, és 2-3 órát állni hagyjuk.

Az őzgerincformát kibéleljük baconnel, úgy, hogy a szalonnacsíkok kilógjanak a forma széléből. A sajtból szeleteket vágunk, és a szalonnára fektetjük. A pácolt csirkemelleket lisztbe, tojásba és reszelt sajtba panírozzuk, majd a sajtra helyezzük a formában. A maradék reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és felöntjük 2 dl főzőtejszínnel. A szalonna kilógó végeit ráhajtogatjuk a tetejére.

Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon (kis lángon) 1,5-2 órát sütjük. Amikor elkészült, kiborítjuk egy tepsire, és az alját is megpirítjuk, hogy ropogós legyen.

A salátához az alapanyagokat felkockázzuk, enyhén megsózzuk és borsozzuk. Natúr joghurttal leöntjük, alaposan összekeverjük, majd egy órát a hűtőben állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ozgerinces-csirkemell/