Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Pácolt csirkecomb csípős raguval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Csirkecomb pácolása A csirkecombokat megtisztítjuk, és ha nagyobbak, két-három helyen csontig bevágjuk, majd megsózzuk. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel és a mézzel. A combokat egy tálba helyezzük, ráöntjük a fűszeres olajat, és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük, hogy a combok még ízletesebbek legyenek. Sütés A pácolt combokat egy […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Csirkecomb pácolása

A csirkecombokat megtisztítjuk, és ha nagyobbak, két-három helyen csontig bevágjuk, majd megsózzuk. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel és a mézzel. A combokat egy tálba helyezzük, ráöntjük a fűszeres olajat, és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük, hogy a combok még ízletesebbek legyenek.

Sütés

A pácolt combokat egy tepsibe vagy jénaiba helyezzük a páclével együtt. Kevés vizet öntünk alá, majd fóliával lefedve egy órán át közepes lángon sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további 20-25 percig sütjük, amíg a combok szép pirosra nem sülnek.

Ragu elkészítése

A szalonnát csíkokra vágjuk, kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a póréhagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, és 10-15 perc alatt készre pároljuk.

Tálalás

A combokat a paprika-raguval és tetszőleges körettel (például rizzsel, krumplival) tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is