Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pácolt csirkecomb csípős raguval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 2 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db erős paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 dl étolaj
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 kávéskanál cayenne bors
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
  • só

Elkészítése

Csirkecomb pácolása

A csirkecombokat megtisztítjuk, és ha nagyobbak, két-három helyen csontig bevágjuk, majd megsózzuk. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel és a mézzel. A combokat egy tálba helyezzük, ráöntjük a fűszeres olajat, és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük, hogy a combok még ízletesebbek legyenek.

Sütés

A pácolt combokat egy tepsibe vagy jénaiba helyezzük a páclével együtt. Kevés vizet öntünk alá, majd fóliával lefedve egy órán át közepes lángon sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további 20-25 percig sütjük, amíg a combok szép pirosra nem sülnek.

Ragu elkészítése

A szalonnát csíkokra vágjuk, kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a póréhagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, és 10-15 perc alatt készre pároljuk.

Tálalás

A combokat a paprika-raguval és tetszőleges körettel (például rizzsel, krumplival) tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pacolt-csirkecomb-csipos-raguval/