Csirkecomb pácolása
A csirkecombokat megtisztítjuk, és ha nagyobbak, két-három helyen csontig bevágjuk, majd megsózzuk. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel és a mézzel. A combokat egy tálba helyezzük, ráöntjük a fűszeres olajat, és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük, hogy a combok még ízletesebbek legyenek.
Sütés
A pácolt combokat egy tepsibe vagy jénaiba helyezzük a páclével együtt. Kevés vizet öntünk alá, majd fóliával lefedve egy órán át közepes lángon sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további 20-25 percig sütjük, amíg a combok szép pirosra nem sülnek.
Ragu elkészítése
A szalonnát csíkokra vágjuk, kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a póréhagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, és 10-15 perc alatt készre pároljuk.
Tálalás
A combokat a paprika-raguval és tetszőleges körettel (például rizzsel, krumplival) tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!