Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pácolt csirkecomb kapros tejfölös mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Páchoz:

  • 8 csirkecomb (alsó, vagy felső)
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 1 ek mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • bors ízlés szerint
  • 1 kk majoránna
  • 1 dl víz

Mártáshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 2 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

Pácolás:

A húst megmossuk, és lehúzzuk a bőrét (elhagyható). A pác hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a húst, és a hűtőbe tesszük.
A húsokat közepes tepsibe tesszük, öntünk alá 1 dl vizet, alufóliával lefedjük, és 200 fokon sütni kezdjük. Az utolsó 10 percben, amikor már puha, levesszük a fóliát, és úgy pirítjuk.

Mártás:

A tejfölbe préseljük a megtisztított fokhagymát és egy csokor friss, összevágott kaprot. Jól kikeverjük, és a megsült hús mellé tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pacolt-csirkecomb-kapros-tejfolos-martassal/