Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pácolt csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 6 db combhozPáchoz

  • 4 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 kávéskanál őrölt bors
  • 2 kávéskanál majoránna
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db babérlevél

Burgonyapüréhez

  • 1 kg burgonya
  • tejföl
  • vaj

Uborkasalátához

  • 2-3 db uborka
  • víz
  • ecet
  • cukor

Elkészítése

Először a csirkecombokat megmossuk, a bőrüket lehúzzuk, és a csontoknál bevágjuk. Elkészítjük a pácot az ízlésünknek megfelelő fűszerekkel, majd a csirkecombokat alaposan beleforgatjuk a pácba. Letakarva a hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Közben elkészítjük a burgonyapürét és az uborkasalátát a szokásos módon.

A pácolt csirkecombokat sütőzacskóba helyezzük, és egy kevés olajat öntünk a zacskóba. A sütőzacskó száját bekötjük, és pár helyen tűvel megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon. A zacskót egy kisebb tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 30 percig pároljuk.

Ezután szétvágjuk a sütőzacskót, és további 25 percig pirítjuk a combokat, amíg aranybarnára sülnek.

Tálalás

A kész csirkecombokat burgonyapürével és uborkasalátával tálaljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pacolt-csirkecomb/