Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pácolt paradicsomos csirkenyárs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kisebb csirkemell filé
  • 1 dl olaj
  • 3 púpos tk sűrített paradicsom
  • 0,5 kk só
  • 1 púpos kk fűszerpaprika
  • 1 púpos tk ételízesítő
  • 3-4 evőkanál olaj a sütéshez


Elkészítése:

A páchoz az olajat, a paradicsommal, a sóval, fűszerpaprikával és az ételízesítővel simára keverjük.

A megtisztított húst kb. 2*2 cm nagyságú kockára vágjuk, és a pácba forgatjuk.

Hagyjuk pár órát pihenni, de jobb, ha egy egész éjszakát pácolódik.

Pár darabot félbetört saslikpálcára tűzünk.

Egy serpenyőt felforrósítunk, majd a nyársakat közepestől mérsékeltebb lángon pár evőkanálnyi olajon megsütjük.

Melegen, sült krumpli körettel kínáljuk.

[box style=”info”]Ez egy nagyon könnyű és kicsit pikáns fogás. A paradicsom elég intenzív ízt kölcsönöz a húsnak. Ha van rá lehetőség, akkor érdemes grillen elkészíteni, mert úgy még finomabb a csirke.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pacolt-paradicsomos-csirkenyars/