Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pácolt pulykamell reszelt sajtban, gyümölcsraguval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj (kb)
  • bazsalikom
  • tárkony
  • oregáno
  • petrezselyemzöld
  • majoránna
  • snidling
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • bors
  • só

Gyümölcsraguhoz

  • 2 evőkanál vaj
  • 10 dkg dió durvára vágva
  • 2 darab alma
  • 2 darab körte
  • 2 darab banán
  • 2 evőkanál konzerv ananász
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • csipet őrölt fehér bors

Elkészítése

A húst szeletekre vágjuk.

A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, felszeleteljük, elkeverjük az olajjal, hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket és a borsot. Ebben a pácban 1 éjszakát állni hagyjuk a húst.

Másnap a hús egyik oldalát megsózzuk, megmártjuk a felvert tojásban és sütőpapíros tepsire tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben, fóliával letakarva kb 40 percig, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

Mandulával elkevert rizzsel, gyümölcsraguval kínáljuk.

A raguhoz forró vajon megpirítjuk a diót, majd hozzáadjuk a meghámozott és feldarabolt gyümölcsöket.

A főzőtejszínt az ananász levével és az étkezési keményítővel elkeverjük, majd a gyümölcsökre öntjük és összeforraljuk. Őrölt fehér borssal ízesítjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pacolt-pulykamell-reszelt-sajtban-gyumolcsraguval/