Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Pácolt-sült pulykacomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A combot jó alaposan átnézzük. Ha netán maradt volna benne tok azt eltávolítjuk, majd megmossuk és papírtörlővel szárazra töröljük. A fűszereket egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük. A fokhagyma gerezdeket vékonyan felszeleteljük. A húst több helyen megtűzdeljük a fokhagymával (a bőre alatt is), majd minden oldalát besózzuk. Ezután a húsos oldalát jól bedörzsöljük az összekevert […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
KGizi
Beküldte: 2021.01.13.

Hozzávalók

Elkészítése

A combot jó alaposan átnézzük. Ha netán maradt volna benne tok azt eltávolítjuk, majd megmossuk és papírtörlővel szárazra töröljük.

A fűszereket egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük. A fokhagyma gerezdeket vékonyan felszeleteljük.

A húst több helyen megtűzdeljük a fokhagymával (a bőre alatt is), majd minden oldalát besózzuk.

Ezután a húsos oldalát jól bedörzsöljük az összekevert fűszerekkel, majd lefedve pár órán át hűtőben pihentetjük (én egész éjszakára a hűtőbe tettem).

Egy tepsibe beleöntjük a felolvasztott zsírt, ráhelyezzük a bepácolt húst a bőrös felével felfelé, majd megkenjük a puha vajjal, aláöntjük a bort és a megmaradt fokhagyma gerezdeket mellészórjuk, majd fóliával lefedjük.

Előmelegített sütőben, közepes lángon puhára pároljuk. Ez a comb esetében kb 2 óra, de egész pulykánál a nagyságától függően több órára van szükség.

Amikor a hús puhára párolódott, a fóliát levéve szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is