Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pácolt-sült pulykacomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab felső pulykacomb (vagy egész pulyka)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só
  • majoránna
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 5 evőkanál zsír
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl fehérbor (egész pulykánál több kell)

Elkészítése

A combot jó alaposan átnézzük. Ha netán maradt volna benne tok azt eltávolítjuk, majd megmossuk és papírtörlővel szárazra töröljük.

A fűszereket egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük. A fokhagyma gerezdeket vékonyan felszeleteljük.

A húst több helyen megtűzdeljük a fokhagymával (a bőre alatt is), majd minden oldalát besózzuk.

Ezután a húsos oldalát jól bedörzsöljük az összekevert fűszerekkel, majd lefedve pár órán át hűtőben pihentetjük (én egész éjszakára a hűtőbe tettem).

Egy tepsibe beleöntjük a felolvasztott zsírt, ráhelyezzük a bepácolt húst a bőrös felével felfelé, majd megkenjük a puha vajjal, aláöntjük a bort és a megmaradt fokhagyma gerezdeket mellészórjuk, majd fóliával lefedjük.

Előmelegített sütőben, közepes lángon puhára pároljuk. Ez a comb esetében kb 2 óra, de egész pulykánál a nagyságától függően több órára van szükség.

Amikor a hús puhára párolódott, a fóliát levéve szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/pacolt-sult-pulykacomb/