Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Pagodás csirkeszelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 nagy csirkemellfilé szelet 1 tk sült csirke fűszersó 1 tk olaj a tepsi kikenéséhez 8 nagyobb pagoda karfiol rózsa 2 nagyobb tojás 4 púpos ek tejföl 1 nagy csipet só 1 nagy csipet bors 0,5 kk házi fokhagymakrém 20 dkg trappista sajt Elkészítése: A karfiolt rózsákra szedjük, alaposan megmossuk, majd sós (vagy ételízesítős), […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.02.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 nagy csirkemellfilé szelet
  • 1 tk sült csirke fűszersó
  • 1 tk olaj a tepsi kikenéséhez
  • 8 nagyobb pagoda karfiol rózsa
  • 2 nagyobb tojás
  • 4 púpos ek tejföl
  • 1 nagy csipet só
  • 1 nagy csipet bors
  • 0,5 kk házi fokhagymakrém
  • 20 dkg trappista sajt


Elkészítése:

A karfiolt rózsákra szedjük, alaposan megmossuk, majd sós (vagy ételízesítős), lobogó vízben pár perc alatt roppanósra főzzük. Kiemeljük, és hagyjuk lecsepegni.

A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, és fűszersóval megszórjuk mindkét oldalukat. Egy tepsit kikenünk olajjal, és belefektetjük a húsokat. Mindegyik szeletre rakunk 2-2 karfiolrózsát.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tojásokat a tejföllel, sóval, borssal és fokhagymakrémmel jól elkeverjük, majd a lereszelt sajtot (2 marék kivételével) is hozzákeverjük.

Az öntetet a húsra kanalazzuk, majd a maradék reszelt sajttal megszórjuk. A forró sütőbe téve hőlégkeveréssel 35 perc alatt szép pirosra sütjük.

[box style=”info”]Most először vásároltunk egy szép nagy fej pagoda karfiolt. Eddig sohasem próbáltam még, mint alapanyagot, de egy vendégség alkalmával már volt szerencsém kóstolni. Gondolkodtam, hogy mi is legyen belőle. Aztán először egy húsos fogásra esett a választásom.
Egyáltalán nem bonyolult, a csirke nagyszerűen megpuhul a krémes, tejfölös paplan alatt. Jó páros ebben a formában a hús a pagodával. Természetesen brokkolival vagy hagyományos karfiollal is elkészíthető.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is