Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Palacsintaágyon sült, fehérboros-körtés csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsinta

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl tej
  • 2 dl szódavíz (kb)
  • olvasztott vaj a sütéshez

Továbbá

  • 50 dkg csirkemell
  • 3 db keményebb körte
  • 4 dl fehérbor (félédes)
  • 1 db csillagánizs
  • 3 db szegfűszeg
  • bors
  • só

Besamel

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 4 dl tej
  • 125 g camembert
  • őrölt szerecsendió
  • bors
  • só

Elkészítése

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd 30 percre hűtőbe tesszük. Azután felforrósított, vajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

A körtét miután meghámoztuk, kétfelé vágjuk és eltávolítjuk a magházukat. Egy lábasba beleöntjük a bort, hozzáadjuk a csillagánizst és a szegfűszeget, majd beletesszük a körtét és félpuhára főzzük.

A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajon a hús mindkét oldalát megpirítjuk, azután hozzáöntünk kb 1 dl bort, amiben főztük a körtét és puhára pároljuk.

A besamelhez a vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet és aranyszínűre pirítjuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Ha a mártás besűrűsödött, belekeverjük a feldarabolt sajtot és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

Összeállítás: 1-1 palacsintát egymásra fektetünk és egy pizzavágóval kb 2 cm széles csíkokra vágjuk, majd az így kapott palacsintacsíkokat feltekerjük.

Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a feltekert palacsintacsigákat szorosan egymás mellé helyezzük. Rákanalazzuk a mártás felét, majd ráfektetjük a hússzeleteket, azután a felszeletelt körtét. Végül ráöntjük a megmaradt mártást és 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük.

Kb 20 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/palacsintaagyon-sult-feherboros-kortes-csirke/