Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paprikás csirkeszárnyak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Csirkeszárny

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • só
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 2 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt

A galuskához

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg kukoricaliszt
  • 3 db tojás
  • só
  • 2 evőkanál olaj (vagy zsír )

Elkészítése

A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, a végeit levágjuk, és a forgóknál kettévágjuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, majd mindkettőt felkockázzuk.

Egy edényben zsiradékon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd beletesszük a felkockázott paprikát és paradicsomot. Őrölt köménnyel fűszerezzük, és 8-10 percig pároljuk. Ezután az edényt levesszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, majd 2 dl vízzel felöntjük.

Visszatesszük az edényt a tűzhelyre, hozzáadjuk a csirkeszárnyakat, megsózzuk, és rövid lében puhára pároljuk. Amikor a csirkeszárnyak megpuhultak, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük őket, a levét pedig behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Az így készült mártást kiforraljuk, majd visszatesszük bele a csirkeszárnyakat.

Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/paprikas-csirkeszarnyak/