A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, a végeit levágjuk, és a forgóknál kettévágjuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, majd mindkettőt felkockázzuk.
Egy edényben zsiradékon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd beletesszük a felkockázott paprikát és paradicsomot. Őrölt köménnyel fűszerezzük, és 8-10 percig pároljuk. Ezután az edényt levesszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, majd 2 dl vízzel felöntjük.
Visszatesszük az edényt a tűzhelyre, hozzáadjuk a csirkeszárnyakat, megsózzuk, és rövid lében puhára pároljuk. Amikor a csirkeszárnyak megpuhultak, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük őket, a levét pedig behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Az így készült mártást kiforraljuk, majd visszatesszük bele a csirkeszárnyakat.
Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!