Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paprikaszószos csirkepörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 vöröshagyma
  • pirospaprika
  • só, bors, ételízesítő

Paprikaszósz :

  • 3 – 4 db kápia paprika
  • 1 – 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors


Elkészítése:

A paprikákat tegyük egy hőálló tálba, locsoljuk meg kevés olajjal és 200 °C – os sütőben süssük meg. Sütés közben fordítsunk rajta egyszer. Ezután tegyük egy nylon zacskóba, zárjuk jól le, majd 10 percig hagyjuk így.

Ha egy kissé lehűltek a paprikák, húzzuk le a héját, távolítsuk el a magokat és kaparjuk ki a húsát. Adjuk hozzá a fokhagymát, 1 – 2 ek olajat sózzuk, borsozzuk és botmixerrel pürésítsük.

A felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, majd puhára főzzük.

Amikor már a hús megpuhult, keverjük hozzá a paprikaszószt és forraljuk össze. Kínáljuk főtt tésztával.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/paprikaszoszos-csirkeporkolt/