Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos csípős csirkeszárnyak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított csirkeszárny

A paradicsomos páchoz

  • 2 dl paradicsom püré
  • (nálam házilag készített ketchup)
  • 1 ág kakukkfű
  • só
  • chili paprika (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek méz
  • friss bazsalikom levélkék
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • snidling apróra vágva a kész étel tetejére szórni


Elkészítése:

A pác hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverjük.

A szárnyakat alaposan megmossuk, és az előzőleg elkészített páclében megforgatjuk, majd sütőedénybe téve lefóliázzuk és 200 fokon 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Amennyiben időnk engedi a pácban hagyjuk pihenni egy-két órát a húsokat, de ellenkező esetben, villám megoldásként azonnal sütve is ízletes lesz a végeredmény.

Fóliát levéve még pár percet pirítjuk a a húsok felületét. Friss salátával és párolt rizzsel kínáltam. Kötényeket felkötni ! Jó étvágyat!

[box style=”info”]Ki szereti a csontos csirke husikat? Kedvelitek vagy mellőzitek?
Gyorsan elkészül, ezért is nagyon kedveljük 😀 No meg ami paradicsomos, nagy előnnyel landol a tányérunkon 🙂

Köretként friss citrusos, balzsam ecetes salátával, párolt rizzsel kínálva nagyon ízletes fogás ebédre vagy akár vacsorára is egyaránt.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/paradicsomos-csipos-csirkeszarnyak/