Elkészítése
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg gomba
- 30 dkg sűrített paradicsom
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 50 dkg vörösbab (2 db konzerv)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
Az olajon megpirítom a kockára vágott szalonnát, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem.
Hozzáadom az áttört fokhagymát, a felszeletelt gombát.
Megszórom sóval, borssal és zsírjára pirítom. Hozzáadom a csíkokra vágott húst, fűszerezem bazsalikommal, oregánóval és fehéredésig pirítom.
Ezután beleöntöm a sűrített paradicsomot és a lecsepegtetett babot, ha szükséges még sózom.
Összeforralom és tálalom.
Párolt rizs, vagy kifőtt tészta illik hozzá.


