Elkészítése
A csirkeszárnyakat megmossuk és megszárítjuk, majd ízlés szerint grill fűszerkeverékkel vagy fokhagymás fűszersóval fűszerezzük. Ha ezek nincsenek kéznél, sóval, borssal és ételízesítővel is megszórhatjuk. A fűszerezett szárnyakat 10-15 percig állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.
Közepes mennyiségű olajban, közepes lángon, a csirkeszárnyakat oldalanként körülbelül 5-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Amíg a szárnyak sülnek, kockára vágjuk a szalonnát, és egy külön serpenyőben zsírjára pirítjuk.
A pirított szalonnához hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot, paprikát és gombát. Ha szeretnénk, két evőkanál paradicsomsűrítménnyel dúsíthatjuk az alapot. A zöldségeket addig pároljuk, amíg megpuhulnak, majd hozzáadunk egy teáskanál cukrot, két evőkanál ketchupot, és felöntjük 1-2 dl vízzel. Az egészet néhány percig forraljuk, hogy az ízek összeérjenek.
A ropogósra sült csirkeszárnyakat a zöldséges alaphoz adjuk, és egy percig összeforraljuk, hogy az ízek összeérjenek. Az ételt forrón, krumplipürével körítve tálaljuk.
