Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos ropogós csirkeszárnyak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 16 db csirkeszárny
  • grill fűszerkeverék
  • 5 evőkanál olaj
  • 20 dkg szalonna (vagy bacon)
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 20 dkg gomba
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1-2 dl víz

Elkészítése

A csirkeszárnyakat megmossuk és megszárítjuk, majd ízlés szerint grill fűszerkeverékkel vagy fokhagymás fűszersóval fűszerezzük. Ha ezek nincsenek kéznél, sóval, borssal és ételízesítővel is megszórhatjuk. A fűszerezett szárnyakat 10-15 percig állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.

Közepes mennyiségű olajban, közepes lángon, a csirkeszárnyakat oldalanként körülbelül 5-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Amíg a szárnyak sülnek, kockára vágjuk a szalonnát, és egy külön serpenyőben zsírjára pirítjuk.

A pirított szalonnához hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot, paprikát és gombát. Ha szeretnénk, két evőkanál paradicsomsűrítménnyel dúsíthatjuk az alapot. A zöldségeket addig pároljuk, amíg megpuhulnak, majd hozzáadunk egy teáskanál cukrot, két evőkanál ketchupot, és felöntjük 1-2 dl vízzel. Az egészet néhány percig forraljuk, hogy az ízek összeérjenek.

A ropogósra sült csirkeszárnyakat a zöldséges alaphoz adjuk, és egy percig összeforraljuk, hogy az ízek összeérjenek. Az ételt forrón, krumplipürével körítve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/paradicsomos-ropogos-csirkeszarnyak/