Elkészítése
Előkészítés:
A csirkemelleket középen szétnyitjuk, majd enyhén kiklopfoljuk, ügyelve, hogy ne legyen túl vékony, mivel kétszer fogjuk sütni, és kiszáradhat. A paradicsomokat felszeleteljük, az oregánót és bazsalikomot, ha friss, apróra vágjuk.
A csirkemelleket szárnyas fűszerkeverékkel meghintjük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a húst mindkét oldalán fehéredésig sütjük. Ne süssük túl, mivel a sütőben még tovább fog készülni.
Összeállítás:
A fehéredésig sütött csirkemelleket egy tűzálló tálba (tepsi vagy jénai) egymás mellé fektetjük. Mindegyik húst 3-4 szelet paradicsommal fedjük be, majd megszórjuk az apróra vágott oregánóval és bazsalikommal. A paradicsomos rétegre 2-3 szelet sajtot helyezünk.
Sütés:
Az előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és aranybarna színt kap.
Tálalás:
Köretként párolt rizst, friss salátát vagy burgonyapürét kínálhatunk mellé. Jó étvágyat kívánunk!


