Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos, mozzarellás csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 2-3 db paradicsom
  • szárnyas fűszerkeverék
  • bazsalikom
  • só
  • oregánó
  • étolaj
  • 25 dkg mozzarella

Elkészítése

Előkészítés:

A csirkemelleket középen szétnyitjuk, majd enyhén kiklopfoljuk, ügyelve, hogy ne legyen túl vékony, mivel kétszer fogjuk sütni, és kiszáradhat. A paradicsomokat felszeleteljük, az oregánót és bazsalikomot, ha friss, apróra vágjuk.

A csirkemelleket szárnyas fűszerkeverékkel meghintjük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a húst mindkét oldalán fehéredésig sütjük. Ne süssük túl, mivel a sütőben még tovább fog készülni.

Összeállítás:

A fehéredésig sütött csirkemelleket egy tűzálló tálba (tepsi vagy jénai) egymás mellé fektetjük. Mindegyik húst 3-4 szelet paradicsommal fedjük be, majd megszórjuk az apróra vágott oregánóval és bazsalikommal. A paradicsomos rétegre 2-3 szelet sajtot helyezünk.

Sütés:

Az előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és aranybarna színt kap.

Tálalás:

Köretként párolt rizst, friss salátát vagy burgonyapürét kínálhatunk mellé. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/paradicsomosmozzarellas-csirkemell/