Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Párizsi csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2-2 alsó és felső csirkecomb
  • 2 csirkeszárny
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • só
  • 1 tk bors
  • 1 ek ételízesítő
  • kb 6 ek liszt
  • 2 dl étolaj


Elkészítése:

A húsokat megpároljuk fűszeres, sós, borsos, ételízesítős vízben, vagy zöldségalaplében. Ez a leggazdaságosabb, mert megmarad a finom húsleves.

Amíg fő,illetve párolódig a húsunk elkészítjük a párizsi bundát. A tojásokat a tejjel kikavarjuk, beleszórjuk a lisztet, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Lágy, kissé folyós masszát kapunk.

A megfőtt húst sózzuk, borsozzuk. Az olajat felforrósítjuk, a befűszerezett húsokat beleforgatjuk a masszába és szép pirosra, ropogósra sütjük, majd papírtörlőre szedjük.

Nálunk a gyerekek sült krumplival szeretik.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/parizsi-csirke/