Elkészítése
Másfél fej vöröshagymát és három gerezd fokhagymát aprítógép segítségével finomra vágjuk. Annak érdekében, hogy a munkát megkönnyítsük, hozzáadunk egy deciliter vizet. Egy kiló csirkecombot helyezünk a pároló serpenyőbe, majd ráöntjük az aprított hagymát. Egy kevés kakukkfüvet, borsot és majorannát szórunk rá. Ehhez az alaphoz hozzáadjuk a sárgarépát, majd meglocsoljuk egy evőkanál szójaszósszal. Ezután három kávéskanál ételízesítőt szórunk rá, amelyben a só is benne van, és fedő alatt pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul.
A padlizsán előkészítése
Amíg a hús párolódik, meghámozzuk és kockára vágjuk a padlizsánt, majd lesózzuk. Amikor a hús már elfőtte a levét, de még nem vált le teljesen a csontról, kiszedjük a serpenyőből. A lecsepegtetett padlizsánt a hús helyére tesszük, és annyi folyadékkal egészítjük ki, hogy épp ellepje a padlizsánkockákat. Körülbelül negyed órát forraljuk, majd a répát és a padlizsánt külön kis tálba szedjük.
A mártás elkészítése
A répát és a padlizsánt két kanál tejföllel összekeverjük. Ha van főzőtejszínünk, azt is használhatjuk tejföl helyett. Két deciliter hideg vizet és egy evőkanál étkezési keményítőt adunk hozzá, majd botmixerrel simára keverjük. A keverés során látjuk, mennyire sűrű a massza. Ha a mixer nehezen viszi, további folyadékot adunk hozzá, ami lehet víz is. Ha így teszünk, szükség lehet a fűszerek utólagos igazítására. A masszát visszaöntjük a serpenyőbe, és egy picit felforraljuk, hogy a keményítő beépüljön.
Köret ajánlat
Köretként zöldséges rizst javasolunk, a zöldségeket külön is tálalhatjuk, ha úgy szeretnénk.
