Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Párolt csirkecomb padlizsános mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db padlizsán
  • 1 dl víz
  • kakukkfű
  • bors
  • só
  • majoránna
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 3 kávéskanál ételízesítő
  • kb 1 dl tejföl (vagy főzőtejszín )
  • étkezési keményítő
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 kg csirkecomb
Párolt csirkecomb padlizsános mártással

Elkészítése

Másfél fej vöröshagymát és három gerezd fokhagymát aprítógép segítségével finomra vágjuk. Annak érdekében, hogy a munkát megkönnyítsük, hozzáadunk egy deciliter vizet. Egy kiló csirkecombot helyezünk a pároló serpenyőbe, majd ráöntjük az aprított hagymát. Egy kevés kakukkfüvet, borsot és majorannát szórunk rá. Ehhez az alaphoz hozzáadjuk a sárgarépát, majd meglocsoljuk egy evőkanál szójaszósszal. Ezután három kávéskanál ételízesítőt szórunk rá, amelyben a só is benne van, és fedő alatt pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul.

A padlizsán előkészítése

Amíg a hús párolódik, meghámozzuk és kockára vágjuk a padlizsánt, majd lesózzuk. Amikor a hús már elfőtte a levét, de még nem vált le teljesen a csontról, kiszedjük a serpenyőből. A lecsepegtetett padlizsánt a hús helyére tesszük, és annyi folyadékkal egészítjük ki, hogy épp ellepje a padlizsánkockákat. Körülbelül negyed órát forraljuk, majd a répát és a padlizsánt külön kis tálba szedjük.

A mártás elkészítése

A répát és a padlizsánt két kanál tejföllel összekeverjük. Ha van főzőtejszínünk, azt is használhatjuk tejföl helyett. Két deciliter hideg vizet és egy evőkanál étkezési keményítőt adunk hozzá, majd botmixerrel simára keverjük. A keverés során látjuk, mennyire sűrű a massza. Ha a mixer nehezen viszi, további folyadékot adunk hozzá, ami lehet víz is. Ha így teszünk, szükség lehet a fűszerek utólagos igazítására. A masszát visszaöntjük a serpenyőbe, és egy picit felforraljuk, hogy a keményítő beépüljön.

Köret ajánlat

Köretként zöldséges rizst javasolunk, a zöldségeket külön is tálalhatjuk, ha úgy szeretnénk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/parolt-csirkecomb-padlizsanos-martassal/