Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Párolt csirkemell tejszínes gombamártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 db csirkemell filé
  • 15 dkg gomba
  • 1 dl főzőtejszín
  • 4 dkg liszt
  • só
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld


Elkészítése:

A csirkemellet vastagabb szeletekre vágjuk. Sózzuk, lisztben megforgatjuk, majd serpenyőben kevés olajon elősütjük. A húst egy lábosba átszedjük, amiben majd pároljuk.

A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a szeletelt gombát. Ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, meghintjük a felaprított petrezselyemzölddel. Az egészet meghintjük egy evőkanálnyi liszttel, gyorsan elkeverjük.

Vízzel felöntjük, készre forraljuk. Az egészet a lábosban lévő csirkére öntjük és lefedve lassan puhára pároljuk. Párolás közben, ha szükséges még vizet öntünk alá.

Végül hozzáadjuk a tejszínt is, jól kiforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/parolt-csirkemell-tejszines-gombamartassal/