Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Párolt jércemell gombamártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db jércemell filé
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 5 dkg liszt
  • 3 dkg margarin
  • 2 dkg só
  • 2 dl tejföl
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A jércemellet csíkokra vágjuk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük egy serpenyőben. Miután a hús megpirult, egy kevés vizet öntünk alá, majd lefedve 20-25 percig pároljuk, amíg megpuhul.

Közben a lisztet és a margarint csomómentesre keverjük. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a karikákra vágott gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk friss petrezselyemmel. Az egészet pár percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

Ezután hozzáadjuk a liszttel elkevert margarint, a tejfölt, és még egy kis vizet (kb. 1 dl, hogy a hús és a gomba éppen ellepje). Az egészet további 10 percig főzzük, hogy a mártás besűrűsödjön és az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/parolt-jercemell-gombamartassal/